Loper.ferrenzo.nl Home

donderdag 23 april 2009

Eerste voorzichtige kilometers

Zoals ik de vorige keer schreef gaat het wel goed met de blessure aan mijn achillespees. En met goed bedoel ik, ik voel geen pijn. Genezing door rust. Maar die rust en het niet-lopen begint meer en meer te knagen. Daarom heb ik afgelopen weekend de stoute hardloopschoenen aangetrokken en ben ik weer gaan lopen!

Om niets te forceren ben ik rustig begonnen, korte afstanden lopen en het liefst op gras. Nou heb ik geluk! Vlakbij huis ligt een lap gras van een kilometer lengte, langs de weg van Amsterdam naar Haarlem. Hier ben ik zaterdag naartoe gefietst en helemaal blij maar ook licht gespannen gaan rennen. Gaat het wel goed, wat doet die geirriteerde pees?

Het lopen stelde niet veel voor, gewoon een keer heen en weer terug, twee kilometer in totaal. Kort, maar wel lekker! De dag erna ben ik er weer heen gefietst en heb weer die twee kilometer gelopen. Geen enkel probleem voor de achillespees. So far, so good.

Gisteravond heb ik de fiets thuis gelaten en heb de hele 3,4 kilometer gelopen. Het gaat de goede kant op! Ik blijf het rustig aan doen, rustig opbouwen qua afstand en snelheid. Ik heb zin in het weekend, want dan mag ik weer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten