Loper.ferrenzo.nl Home

zondag 8 maart 2009

City Pier City, halve marathon NK

Over een kleine week, zaterdag 14 maart, gaat de halve marathon van Den Haag van start, de City Pier City. Dit is het Nederlands kampioenschap en ik loop mee. Leuk! Nog leuker is dat ik onze Angelica Esparza Chavez, van AAC, ga pacen. Ze maakt kans op een top 12 positie bij de vrouwen, loopt ongeveer net zo hard als ik en ik mag proberen om haar naar een nog snellere eindtijd te helpen.

Net als de vorige wedstrijd is er een plan en het plan gaat als volgt:

  • Zo ver mogelijk vooraan starten
  • De eerste helft een snelheid aanhouden van 3 min 55
  • Daarna kijken hoe het gaat (licht versnellen of stand houden)
  • Eindigen met een lange sprint
  • Finishen in 1:22:30 of sneller
In theorie klinkt het makkelijk, in de praktijk zal het wel weer tegen vallen. En zo hoort het ook.

Ik ben vooral benieuwd hoe mijn rechter onderbeen zich houdt. Vandaag, 12 km in wisselend tempo, ging het nog niet zo soepel. Er is een kans dat de last tijdens de wedstrijd niet te merken is, maar het kan ook tegen vallen. Zaterdag om vier uur 's middags heb ik het antwoord. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten