Loper.ferrenzo.nl Home

zondag 11 januari 2009

Egmond - Nieuw PR

Vandaag heb ik de halve van Egmond gelopen. Volgens de organisatie een race zoals ze horen te zijn in Egmond, de zwaarste in twaalf jaar. Dat kwam dan vooral door de tegenwind op het strand, waar ik veel tijd heb verloren.

Maar eerst de tijd, een toch wel heel mooi PR in:

1:24:54

Een jaar geleden heb ik, ook in Egmond, 1:25:18 gelopen. Dit keer plaats 167 van de 1340 wedstrijdlopers. In totaal 207 / 9081. Iets beter dan vorig jaar.

Het leek zo vredig buiten, vanuit Amsterdam, maar oh wat waaide het hard op dat strand. Temperatuur rond het vriespunt, windkracht 7, vanuit het zuiden, en daar mochten wij (want het is wel uit vrije wil) zeven kilometer lang tegen in beuken. In je eentje lopen ging niet, we liepen in groepjes. De snelheid valt tegen als je in het groepje een beetje uit de wind loopt. Twee keer ben ik in mijn eentje vol tegen de wind in door gesprint naar de volgende groep, twee keer ging ik bijna stuk. De derde 'jump' was met behulp van twee andere lopers. Succesvol, maar heel zwaar en misschien niet heel verstandig.

De tweede helft, uit de wind, heb ik 3 minuten sneller afgelegd dan de eerste helft. Dat geeft wel aan hoeveel tijd er in het eerste deel verloren is gegaan. Jammer, de volgende keer moet ik beter opletten en sneller en/of meer vooraan starten. Dan kom je op het strand in een snellere groep terecht. Voor als het weer zo hard waait.


Hierboven een mooie analyse van de wedstrijd, met snelheid en hartslag per kilometer. In de tabel zie je aan de rechterkant hoeveel ik aan seconden verlies of win t.o.v. het gemiddelde (Pace vs. avg). Er zit een flinke schommeling in de snelheid. Vooral op het tweede deel probeerde ik zo hard te rennen als mogelijk was. Soms iets teveel, dan moest het gas er weer af. Op het laatst had ik door dat ik op de grens zat van het wel/niet verbeteren van mijn PR en er bleek nog wat energie in de benen te zitten.

Verder was het gezellig. We hadden met een aantal lopers van AAC afgesproken om naar Egmond af te reizen. 'Onze' Angelica heeft de tweede plaats behaald bij de vrouwen senioren, dus er was ook nog een reden om bij de prijsuitreiking te gaan kijken.

Vreemd was wel weer de afstand die mijn GPS had gemeten, 20,8 km. Precies hetzelfde als vorig jaar. Klopt de afstand van de wedstrijd wel?

Volgend jaar zal het beter gaan. De eerst volgende wedstrijd is de 10 km in Schoorl. Leuk, een NK wedstrijd!
Heh, het NK is verplaatst naar Nijmegen, in september. Jammer, dan maar gewoon een PR lopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten