Loper.ferrenzo.nl Home

maandag 18 augustus 2008

Zaterdagduurloop

Afgelopen zaterdag heb ik weer hetzelfde rondje gelopen als de twee weken ervoor. Dat klinkt saai, maar is het niet. Er is onderweg veel te zien, de tijd vliegt voorbij.

Het lopen zelf ging goed. Aan het begin had ik vrij veel moeite de hartslag onder de 165 slagen te houden, de 160 lukte zo wie zo niet. De snelheid daarbij was redelijk, met 5:05 tot 5:10. Wat wel interessant is is dat richting het einde het tempo flink omhoog kon, zonder dat dat invloed had op de hartslag. De laatste, zeg, vijf kilometer kon het tempo omhoog tot een lekkere 4:35 tot 4:40. Zo'n dertig seconden sneller per kilometer! Daarbij was het ook makkelijker vol te houden dan de vorige twee keer, qua pijnlijke spieren en voeten. Het is duidelijk dat mijn lichaam al wat begint te wennen aan de langere afstand.

De laatste 3 kilometer heb ik een versnelling ingezet tot hartslag 175 en daarbij een gemiddeld tempo gelopen van 4 min 13. De marathon wil ik in 4 min 18 lopen, om onder de 3 uur te eindigen, dus dat ziet er oke uit.

Met de data van afgelopen zaterdag heb ik de grafiek weer geupdate, zie hieronder. De doelstelling qua afstand is iets afgezwakt. Van verschillende kanten hoor je dat het geen nut heeft niet voor de volle afstand te trainen. Om overbelasting te voorkomen is het beter het iets rustiger aan te doen. Daarom ligt de doelstelling in de grafiek nu op 36 km (3 uur) op drie weken voor de marathon, in plaats van de oorsponkelijke 42.


A.s. zaterdag breid ik mijn rondje uit uit, op naar de 24 kilometer.

PS: De Nike Lunars zijn binnen, ik heb er ook al op gelopen. Binnenkort mijn ervaringen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten