Loper.ferrenzo.nl Home

zondag 10 augustus 2008

Nog een halve marathon

Gisteren heb ik weer hetzelfde rondje gelopen als de week ervoor, totale lengte 23,5 km, incl. in- en uitlopen. De training zelf bedraagt dan ongeveer 21 kilometer, de halve marathon. Maar of ik nou moet zeggen dat ik 23,5 km heb gelopen, of 21 km heb getraind, daar ben ik nog niet helemaal uit. Hoe langer en rustiger de duurloop, hoe twijfelachtiger het nut van in- en uitlopen wordt. Begin de training gewoon wat rustiger en je kunt net zo goed het hele traject als training beschouwen.

De training zelf en de vooruitgang in snelheid en/of hartslag gingen weer wat minder. Ondanks dat ik de afgelopen week minder had gelopen en nu dus meer uitgerust en vol energie zou moeten zijn. De nachten ervoor waren qua nachtrust wat minder en dat zie je direct terug. Niets schokkends, de stijgende lijn zit er nog steeds in. Hopelijk gaat het a.s. zaterdag weer wat beter.

De laatste 10 minuten van de training waren een hoger tempo (afwisseling is goed voor je!), maar dat is niet meegenomen in de gemiddelde hartslag (163) en snelheid (5 min 6).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten