Loper.ferrenzo.nl Home

zaterdag 12 juli 2008

Oefentraining bij AAC

Nog geen twee kilometer bij ons vandaan ligt een mooie atletiekbaan, van de Amsterdamse Atletiek Combinatie. Het wat langere rondje Sloterplas komt er vlak langs en al langere tijd vraag ik me af hoe het zou zijn om daar te lopen. Ze hebben er een paar groepen voor lopers (middellang) en de eerste vier keer kun je vrijblijvend, gratis meedoen. Afgelopen woensdag is het er eindelijk van gekomen om een keer mee te trainen.Het was leuk!De groep, gemeleerd qua samenstelling en ongeveer 15 man/vrouw groot, wordt getraind door een zeer ervaren en snelle loper. De training zelf bestaat uit warmlopen, ontspanningsoefeningen, rekken en strekken, loopoefeningen en daarna het programma. In dit geval een interval met 3x400, 3x300 en 3x200. Het was leuk en zelfs grappig om met zo'n grote groep de oefeningen te doen. Daar waar ik normaal gesproken geen aandacht aan besteedt. De interval zelf was heftig en daardoor ook lekker. Deze korte afstanden loop ik zelf nooit. Mijn conditie en mijn spieren zijn nog niet helemaal top en dat heb ik geweten. De snelste 200 ging in net 3 minuten, 20 kilometer per uur, maar drie dagen later voel ik de spierpijn nog steeds.Vanmorgen heb ik, weer heel rustig, een rondje Halfweg gelopen. De hartslag lekker laag, gemiddeld 5 min 20 per kilometer. Het ging lekker, nergens last van, behalve dan die spierpijn. Maandag ga ik een rustig rondje lopen, woensdag weer een training bij AAC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten