Loper.ferrenzo.nl Home

zondag 6 juli 2008

Een nieuwe start

Echt fanatiek ging het lopen niet meer de laatste tijd. Op weg naar de CPC kwam er eerst de achillespees blessure en daarna pijn aan de buitenkant van de linkerknie. De afgelopen tijd was de loop frequentie naar een dieptepunt met een korte loop eens in de 1 a 2 weken. Zonde, want het is zo lekker! Niet alleen het lopen, maar ook dat je lichaam in zo'n goede conditie is en dat de spieren in je benen als staalkabels aanvoelen. Dat is en blijft een machtig gevoel!

Maar deze week, aangemoedigd door Hilde, ben ik dan toch weer begonnen. De afgelopen acht dagen ben ik er vier keer op uit geweest, waarvan dit weekend twee keer. Het is een nieuwe start. Al is het alleen al omdat mijn conditie niet zo heel goed is en de meeste kracht uit mijn benen verdwenen is. Ik ben nooit sterker en sneller geweest dan toen vlak voor de CPC. Dat is nu weg. Het komt wel terug en het zal ook niet heel veel tijd kosten, maar ik voel me er nu wel een slappeling bij en moet opnieuw beginnen.

Zaterdag heb ik als een beginner gelopen. De lengte viel mee, bijna 16 kilometer, maar de snelheid niet, met 5 min 25 per kilometer. Mijn benen konden wel harder, maar mijn hart niet. De kleinste versnelling zorgde ervoor dat de hartslag boven de 170 schoot. Maar ach, het lopen was lekker en haast om snel thuis te zijn had ik niet.

Zondag heb ik een herstelloop gedaan. Deze sla ik meestal over, maar het leek me wel goed bij de hernieuwde inspanning en kan de extra kilometers wel gebruiken. Het doel: een rondje van 8 kilometer, rustig aan en de hartslag onder de 160 houden. Dat is gelukt! Het frapante was dat ik met een lagere hartslag (gemiddeld 155 tegenover 165 de dag ervoor) 5 min 15 per kilometer had gelopen. Het zal met de temperatuur te maken hebben gehad (zondag was het frisser), maar vooral dat ik er een extra nacht rust op had zitten.

Het doel voor komende week: Een training meelopen bij AAC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten