Loper.ferrenzo.nl Home

dinsdag 8 januari 2008

Aftellen naar Egmond

Nog 5 nachtjes rusten en dan gaan we knallen in Egmond! Met zijn allen, een stuk of 30.000 lopers aan de start, rennen door het dorp, over het strand en door het duingebied. Ik heb er zin in!

Vanavond was de laatste training op normale snelheid. 40 minuten normaal tempo (D1), 5 minuten wat sneller en dan lang en rustig uitlopen. Het ging erg goed. Natuurlijk voel je overal kleine pijntjes, maar dat hoort erbij. Zo vlak voor een wedstrijd ben je extra alert, voel je de kleinste dingen. Maar niets om me zorgen om te maken. De eerste 40 minuten gingen in tempo 4:31, de 5 minuten erna in 4:11. Mijn conditie is goed, de snelheid hoog en mijn lichaam vrij van blessures. Alleen het weer kan nog roet in het eten gooien...

Vrijdag vertrekken we met het hele gezin naar Egmond, om rustig te acclimatiseren. Daar ga ik 's avonds nog een laatste keer rustig trimmen over het strand, om de spieren soepel te houden. Zaterdag is rustdag. Zondag eerst uitslapen, dan zenuwachtig rondlopen, de geestelijke voorbereiding, een beetje warmlopen en dan om ongeveer half 1 de start. Om twee uur weet ik of, en met hoeveel, ik mijn Egmond-PR heb verbeterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten