Loper.ferrenzo.nl Home

maandag 24 december 2007

Tetanusprik

Gisteren ben ik bij de huisarts geweest voor een tetanusprik. Bij het hardlopen had een hond me te pakken en volgens de deskundigen, waaronder de huisarts zelf, moest ik beschermd worden tegen de straatvuil bacterie.

Tijdens het lopen kwam er vanuit een een zijtak van het fietspad ineens een hond, type Doberman, aangestormd. De bijbehorende vrouw was al excuses aan het maken voordat het beest bij me was. Hij leek jong en te willen spelen, dus ik liet hem om me heen draaien en liep rustig verder. Zijn baasje kwam aangehold en zou ook zo ingrijpen. Daar wachtte het monster niet op, hij (m/v) draaide achterlangs en beet hij me in de rechter zijkant van de ribbenkast. Daar zit niet veel vlees en dus ook niet veel grip. Dat heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat de beet oppervlakkig was. De vrouw schrok nogal en bood uitgebreid haar excuses aan en begon de hond aan te lijnen. Enigszins onder de indruk van de beet gaf ik aan dat het wel mee viel en ben ik verder gelopen.

Pas verderop ben ik gaan kijken naar de schade. Het viel mee, twee tanden hadden me goed geraakt en de beschadiging zat vooral onder de huid. Maar wel genoeg om voor de zekerheid een prik te halen. Ik kan er, wat betreft de tetanusprik, weer tien jaar tegen. Los lopende honden en hardlopers blijken weer niet samen te gaan. Ik ga mijn hardloop uitrusting uitbreiden met een een prikstok...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

WTF!!! Stupid baasjes altijd en ach ik gooi 'm er gewoon in: klotehonden ook!

Thimo Jansen zei

Als je je hond niet onder controle hebt, hou 'm dan aan de lijn. Het ergst vervloek ik de eigenaren die roepen "Hij doet niets hoor, hij wil alleen maar spelen". Ja, en ik wil alleen maar hardlopen, dus hou je hond bij je.

Hendrik-Jan zei

Ik heb vandaag hetzelfde meegemaakt. De schrik zit er goed in. Ik kreeg er gelijk een antibioticakuur bij.
Hoe heb jij het verzekeringstechnisch opgelost?

Thimo Jansen zei

Met de verzekering heb ik niets gedaan. Na de beet ben ik meteen doorgelopen, ik was er ook vanuit gegaan dat er geen schade was. Goed om te lezen dat je er meer werk van maakt!

Anoniem zei

Vandaag ook een tetanus prik gehaald, ook gebeten, maar door een honden van een hardloper, die samen met zijn hond aan het lopen was en die vond (schijnbaar) mijn fiets een bedreiging!
Ik was nu even aan het googlen en kwam op deze site terecht.
Ik vind de beweringen die hier staan een beetje TE
Zelf ben ik ook hondenbezitter en loop dan ook met mijn hond los, in een bos waar je de hond los mag laten lopen, en hou altijd goed in de gaten of er geen hardlopers of fietsers (mountainbikers) op eens op ons pad komen!
Maar goed, je kan het niet altijd voor zijn! Anders probeer ik hem namelijk af te leiden en dan is zijn aandacht bij mij!
Maar goed, voor een hond is een rennend iets (konijn,mens,maakt niet uit, toch vaak een speeltje) dus ja, mijn hond is ook nog jong (7,5 maand) wil dus inderdaad dan gaan spelen!
Maar als je dan gaan rondrennen in een voor honden vrij losloop gebied, dan moet je ook niet raar opkijken als je een hond tegenkomt of niet dan?
Dan kan je beter gaan hardlopen in een gebied waar dat niet het geval is! Tenminste dat lijkt mij dan de beste oplossing voor beide!

Ali Atwa zei

thanks for share this post

Een reactie posten