Loper.ferrenzo.nl Home

dinsdag 20 november 2007

Dope nieuwe patta's

Al een tijd ben ik aan het tijd kijken naar lichtere schoenen voor het hoge snelheids werk, zoals interval trainingen en wedstrijden. Nike heeft een paar mooie, zoals de Skylon en de Pegasus T/C. Al lange tijd hou ik Ebay in de gaten, maar met een prijs van zo'n 70 Euro durf ik het toch net niet aan om de gok te nemen. Stel nou dat ze niet goed zitten.

Het alternatieve plan was om een keer naar de PK Runningshop te gaan. Dat is niet direct om de hoek, maar ze hebben wel een bijzonder groot assortiment, goed geschoold personeel en goede faciliteiten voor het testen van schoenen en beoordelen van je loopgedrag. Je betaalt meer voor de schoenen, maar krijgt dan iets terug in de vorm van goed advies en de zekerheid dat de schoenen goed zitten.

Zo ver is het niet gekomen. Deze week stond er op Marktplaats zomaar een paar Nike Skylons te koop in mijn maat en zo goed als nieuw! Het vorige type en in de mooie kleur zoals je hier rechts kunt zien. Voor 40 Euro mocht ik ze hebben. Zo'n kans kun je natuurlijk niet laten lopen! Het bezoekje aan de PK Runningshop bewaren we voor later.

Vanavond heb ik ze meteen maar aangetrokken voor de training van 60 min D1 met 3x 2 min versnellen (een fartlet). Je merkt een duidelijk verschil met de Vomero. Waar het bij die laatste lijkt of je op zachte kussentjes loopt, lijkt het bij de Skylon of je op een laag zacht gummi rubber loopt. Je hebt meer gevoel met de grond en veel meer de neiging om hard(er) te gaan lopen. Regelmatig moest ik, na een blik op de hartslag, het tempo laten zakken.

Maar ze lopen echt super lekker! In het begin lijkt het lopen veel makkelijker te gaan dan op mijn gebruikelijke schoenen. Na een langere afstand begon ik de gevolgen van de hardere dempig wel te voelen. Je voeten hebben toch wel iets meer te verduren en voor de LSD's (Long Slow Distance) zal ik de Vomero's zeker blijven gebruiken. Maar voor interval trainingen en wedstrijden heb ik een paar nieuwe vrienden gevonden!

Wat me nog wel opviel is dat ze in de lengte aan de korte kant zijn. Maat 10,5 was voor alle zes de voorgaande Nike hardloopschoen typen precies de goede, deze lijken in die maat net iets te klein. Jammer dat Nike daar niet consistenter in is. Ik ga proberen nog iets meer ruimte vrij te maken in de neus, misschien dat dat helpt.

Het trainen ging trouwens ook goed, erg soepel en het was heerlijk weer. In totaal twee rondjes om de plas gelopen, gemiddeld 4 min 40 per kilometer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten