Loper.ferrenzo.nl Home

zondag 7 oktober 2007

Verder zonder schema

De Damloop is alweer twee weken geleden, over nog eens 14 dagen is ook de halve marathon van Amsterdam alweer verleden tijd. Er is niet zo heel veel tijd meer voor de voorbereiding...

Na de Damloop heb ik eerst een week rust genomen, om de blaren te laten helen en mijn spieren wat tot rust te laten komen. Ik heb ook nog steeds weinig vertrouwen in de achillespezen, dus ook daarmee probeer ik het rustig aan te doen. Afgelopen donderdag heb ik eindelijk weer de tijd en moed gevonden om te gaan lopen. Het ging best goed. Gewoon twee rondjes om de Sloterplas, heel relaxed begonnen en langzaam het tempo opgevoerd. Mijn conditie is nog best goed, maar aan de beenspieren was te voelen dat ze even vakantie hebben gehad. De volgende dag voelden ze lamlendig en licht pijnlijk aan. Maar dat is goed, nu zijn ze in ieder geval weer wakker...

Zaterdag ben ik voor een iets groter rondje gegaan, richting Halfweg. Ook dit keer ben ik rustig begonnen en ging het best soepel. Het weer was fantastisch!


Sinds een maand loop ik rond met mijn nieuwe maatje, de Garmin Forerunner 305. Het is een fantastische hulp voor het trainen. Thuis kun je de opgeslagen gegevens in de computer inlezen. Garmin levert zelf een programma mee bij het horloge, maar SportTracks is uitgebreider en lijkt beter. Een heel uitgebreide analyse heb ik niet gemaakt, van SportTracks is een leuke nieuwe beta uit en dat trekt natuurlijk!

Hiernaast een weergave van de loop van afgelopen zaterdag. Aan de rechterkant een Google Maps achtige weergave van de route, links boven gegevens per kilometer en linksonder een grafiek van hartslag en snelheid. Goed zichtbaar is het in- en uitlopen en de versnelling aan het einde. Leuk om naar te kijken!

Normaal gesproken volg ik een strak schema, maar op dit moment even niet. Ik probeer het een tijdje zonder, eens kijken hoe dat bevalt. Ik heb nu twee lange duurlopen gehad, zo meteen maar een keer een interval training proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten