Loper.ferrenzo.nl Home

vrijdag 21 september 2007

Nog 2 dagen...

Over twee dagen is het zover, dan gaat de Damloop van start. Hoe dichter het bij komt, hoe meer het in mijn hoofd gaat spelen. Het heeft veel met de mentale voorbereiding te maken. Via de website afstandmeten.nl kun je, met behulp van Google Maps, de Damloop route goed zien. Ik heb hem via de computer al een paar keer bekeken. Vandaag en morgen doe ik het nog een paar keer in detail, om de route een beetje uit mijn hoofd te leren. Hopelijk helpt dit bij de race om me meer te kunnen concentreren op het lopen, in plaats van op de weg.

Na iets meer dan een week complete rust heb ik eergisteren een rondje gelopen van zo'n 8 kilometer. Om te kijken hoe de achillespezen voelden en om de wedstrijdschoenen te proberen. Het eerste ging goed. Natuurlijk voel je allerlei dingen, na een week stil zitten is het toch wat stijf geworden, maar niets bijzonders en het lopen ging lekker. Daarbij voor het eerste de Nike Mayfly geprobeerd. Dit soort schoenen zijn een tikje overdreven voor iemand met mijn trainingsniveau. Daar staat tegenover dat, op dit moment, iedere seconde tijdswinst 1,11 Euro oplevert voor het goede doel. Dus laten we de extreem lichter schoen maar proberen. De Mayfly loopt overigens prima. Ze zijn natuurlijk hard en direct, vergeleken met de Vomero, maar de afstand van 8 kilometer was geen probleem. Ik ga er vanuit dat het voor de wedstrijd ook geen probleem wordt.

Waar ik me wel zorgen over maak is dat ik nu best verkouden begin te worden. Ik ben niet heel snotterig, maar wel vreselijk moe en mijn benen zijn slap als natte kranten. De komende twee nachten probeer ik zoveel mogelijk slaap te pakken en misschien nog een middagdutje.

Over 48 uur is de start. Ik kijk er naar uit, maar zie er ook een beetje tegenop...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten