Loper.ferrenzo.nl Home

woensdag 5 september 2007

Nieuwe schoenen

Voor schoenen heb ik een zwak. Een tijd geleden liep ik op skateboardschoenen van het merk Vans, al ben ik op een board net zo scherp als onze minister president. Tegenwoordig gaat het vooral om hardloopschoenen. En dan niet alleen tijdens het hardlopen zelf, maar ook als gewone schoen.

Mijn favoriete merk is Nike. Ten eerste hebben ze een breed aanbod, ten tweede weet ik zeker dat maat 10,5 me altijd goed past. Of het nu gaat om mijn hardloopschoenen van dit merk, skateboardschoenen (gave Nike Air Zoom Tre in Easter Edition en zwart/rood) of squashschoenen, de pasvorm is altijd goed. Hierdoor is het makkelijk via internet, en dan met name Ebay, te kopen.

Het begon voor mij jaren terug met de Nike Pegasus 2000. Toen ik het lopen een jaar geleden serieuzer ging aanpakken ben ik bij Run2day langs geweest voor advies en, uiteindelijk, een paar Nike Vomero's. Deze bevallen erg goed, maar Nike heeft meer in huis en via Ebay is vaak goedkoop aan schoenen te komen.

Een jaar geleden is dit geƫindigd met de aanschaf van een reserve paar Vomero's, een paar Nike Free 5.0's en een paar Nike Free 7.0 Trainers. De eerste twee voor het hardlopen, de laatste bevalt vooral als vrijetijdsschoen erg goed. De Free 7.0 is een lekkere lichte, luchtige en soepele schoen die ook nog eens erg goed is qua pasvorm. Precies wat je verwacht van een hardloopschoen, al heb ik er nooit echt op hard gelopen.

Nu is er een opvolger van deze Nike Free 7.0, ook weer met dezelfde naam, en deze kwam ik voor weinig tegen op Ebay in Duitsland. Een buitenkansje die je niet kunt laten lopen. Ik ben er erg mee in mijn nopjes. Ze zitten heerlijk en het is weer iets nieuws. De binnenzool is gifgroen. Leuk detail!

De verkoper had ook nog een stel Nike Mayfly's in de verkoop. Dit is misschien wel de meest gave hardloopschoen ooit. Hij is ontworpen volgens de gedachte van Nike oprichter Bill Bowerman dat raceschoenen je tot een meter na de finish ondersteuning en demping moeten bieden en niet langer. Iedere 100 gram aan extra gewicht in je schoenen kost, bij dezelfde prestatie, 1% extra energie. Deze schoenen wegen ongeveer de helft van een Vomero en zijn ontworpen voor een afstand van 100 km(!!!).

De schoen zelf stelt niets voor. Het weinige rubber eronder is flinterdun, verder heb je eenvoudig dempingsmateriaal en een bovenwerk dat het het meest lijkt op synthetisch papier. Aan de achterkant van de hak zit een toefje versteviging en er zit wat alcantara in de neus en op de tong. Op de foto hierboven zit een ondersteunend stuk karton in de achterste schoen, de voorste is hoe de schoen er normaal uit ziet; als een verfrommelde krant.

Oh ja, ik vind ze gaaf! Als ik in vorm ben trek ik ze aan bij de Damloop, voor een scherpe tijd.

Logboek

Vandaag twee rondjes om de Sloterplas gelopen. Het was lekker weer en het ging best goed. Verder weinig op af te dingen...

Schema
  • 50 min D1
  • 3 x 2 min versnellen naar D2/D3
Gelopen
  • 58 min D1
  • 3 x 2 min versnellen naar D2/D3
  • Afstand: 12,05 km
  • Snelheid: 12,5 km/u
Ervaring
  • Lekker weer
  • Rustig op straat, zo na half tien
  • Ging redelijk makkelijk
  • Niets, behalve dan dat het nu al wat laat is en ik eigenlijk moet rusten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten