Loper.ferrenzo.nl Home

maandag 27 augustus 2007

Zwaar rondje op Texel

Afgelopen weekend hadden we vanuit het werk een uitje op Texel. Een mooie aanleiding om daar een rondje te gaan lopen. Volgens het schema was het de bedoeling 95 minuten te lopen. Vooraf had ik een route uitgestippeld van 24 kilometer, met in mijn achterhoofd dat ik ook eerder terug kon gaan.

De vrijdagavond was gevuld met veel vertier, voetbal en bier. Hoewel ik erg mijn best had gedaan wat meer water en wat minder bier te drinken, waren mijn benen zaterdagochtend loodzwaar. Wat ook niet hielp was de spierpijn van de fanatieke voetbal(wed)strijd van die avond.

Het lopen ging zwaar. Ik had, achteraf gezien, eerder om moeten draaien, maar ik had geen zin vroegtijdig op te geven. Vooral het stuk over het strand was afzien, met tegenwind en grote stukken een schuin aflopende ondergrond. Regelmatig heb ik korte stukken gewandeld om even bij te komen. Mijn benen konden gewoon niet meer.

Aan het einde van het stuk over het strand heb ik een gezwommen in de Noordzee. Dat was heerlijk, daar knap je dan weer flink van op.

Zaterdagavond weer een potje voetbal gespeeld en zondag en vandaag een rustdag genomen. Morgen maar weer eens kijken of mijn benen nog een uur kunnen lopen...

Logboek

Schema
 • 70 min D1
 • 25 min D2
Gelopen
 • 120 min D1 (inclusief in- en uitlopen)
 • Afstand: 23,5 km
 • Snelheid: 11,7 km/u
Ervaring
 • Karakter training
 • Geen blessure opgelopen
 • Erg mooie, inspirerende omgeving met lekkere schone lucht
 • Zware benen van spierpijn en bier
 • Grote afstand en zware omstandigheden op strand
 • Met lege maag gelopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten