Loper.ferrenzo.nl Home

zondag 12 augustus 2007

Bijna een halve marathon

Gisteren had ik het er al over, voor vandaag stond er een erg lange training op de agenda. De twee keren dat ik in het verleden een blessure op liep was iedere keer na een, ten opzicht van de rest van de trainingen, extra lange loop. Daarom heb ik het nu een tikje voorzichtig aangepakt.

Ten eerste ben ik tijdens het lopen scherp blijven letten op mijn houding. Je probeert ontspannen te lopen, zonder de spanning uit de spieren te halen en bijvoorbeeld je bekken te laten hangen. Daarnaast helpt het spannen van de spieren rondom de knieƫn om pijntjes en blessures in die regio te voorkomen.

Ten tweede heb ik de trainingstijd verkort naar 1 uur 33, in plaats van de geplande 1 uur 45. De totale afstand, zie bijgevoegde route, inclusief in- en uitlopen bedroeg 20,5 km. Bijna een halve marathon. De gemiddelde snelheid over de 1,5 uur was 12,0 km/u, lang niet verkeerd.

Tijdens het lopen had ik regelmatig last van pijntjes in mijn linker knie. Het extra aanspannen van spieren en pezen rondom de knie neemt de pijn weer weg. De komende dagen let ik extra op eventuele andere signalen.

Het schema:

  • 100 min in D1
  • 5 min in D2
Aangepast 12-08-2007 20:15
Tijdens het lopen richting Halfweg kwam ik nog een aardappelrooimachine van het merk Amac tegen. Net zo eentje als mijn vader had en waar ik als kleine heel wat uren mee heb rondgereden. Ik kon het niet laten er een foto van te maken. Op de achtergrond zie je Halfweg liggen.

1 opmerking:

Steven Verver zei

Thimo jij bent echt een bikkel man!! Vooral zo doorgaan!!!

Een reactie posten