Loper.ferrenzo.nl Home

vrijdag 31 augustus 2007

Garmin Forerunner 305 besteld

Een echte nerd kan niet aan sport doen zonder overbodige gadgets. Ik heb het lang proberen te ontwijken, maar heb er vorige week toch eindelijk aan toegegeven. Naast een grote selectie schoenen en kleding heb ik nu eindelijk de luxe van een GPS apparaat voor tijdens het lopen.

Al lange tijd kijk ik verlekkerd naar de Garmin Forerunner 305. Het is een trainingshulp in de vorm van een groot horloge. In het kort zit er een hartslagmeter in, GPS, stopwatch en een hoop geheugen. In het display kun je tot 4 verschillende waarden tegelijk tonen, uit een selectie van een stuk of 30. Je kunt er interval trainingen in 'programmeren' en virtuele wedstrijden in lopen. Hij is compleet ongeschikt als normaal horloge, ten eerste door zijn (t.o.v. een normaal horloge) enorme formaat en ten tweede door de looptijd van 10 uur.

De oorspronkelijke adviesprijs zat in de buurt van de 450 Euro. Inmiddels is de prijs in Nederland gezakt naar 300 - 350 Euro. In de UK kun je 'm al krijgen voor 230 Euro. Maar de echte koopjes vind je via Ebay in de US. Mijne was 174 Euro, incl. verzendkosten, excl. eventuele BTW-heffing en invoerrechten.

Deze prijs was voor mij de uiteindelijke doorslag om hem toch maar te kopen, voor dit geld kun je het natuurlijk niet laten. Daarnaast speelt mee dat er op het internet veel hardlopers te vinden zijn die zich lovend over de Garmin 305 uitlaten. Ik ben de laatste tijd ook veel bezig met het achterhalen van de afgelegde route en afstand om de vooruitgang in de gaten te houden. Dit gaat hiermee als vanzelf. Wat ook meespeelt is dat ik zeker weet dat ik minimaal tot aan Egmond in januari heftig aan het trainen blijf.

Er zijn allerlei leuke stukjes software om de gedane trainingen in op te slaan en te analyseren. Daarnaast kun je je routes in Google Maps en Earth zichtbaar maken. Later meer. Release your inner nerd!

Logboek

Het lopen ging vandaag al weer een stuk beter dan eergisteren. Nog steeds verre van optimaal, maar er zit verbetering in. "Ziek, zwak en misselijk", dat is het een beetje. En dat loopt niet lekker. Al moet ik zeggen dat ik niet misselijk ben, maar vooral zwak en met een hoge hartslag.

Schema
  • 10 min in D1
  • 45 min in D2
Gelopen
  • 20 min D1 (incl. inlopen)
  • 40 min in D2
  • Afstand: +/- 12 km
  • Snelheid: n.b.
Ervaring
  • Het ging alweer stukken beter
  • Spierpijn in bovenbenen
  • Hoge hartslag, opvallend bij uitlopen
  • Broeierig weer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten