Loper.ferrenzo.nl Home

zondag 29 juli 2007

Rondje Achterhoek

Dit weekend waren we bij mijn schoonouders in de Achterhoek. Een uitgelezen kans om in de schone natuur te lopen. Daarom de hardloopschoenen en -kleding meegenomen, alleen in de haast mijn bidon en hartslagmeter thuis laten liggen. Hoe lang ik precies heb gelopen weet ik daardoor niet, ook niet of ik nauwkeurig het schema heb gevolgd.

Het lopen ging wel lekker. Geen pijntjes meer in de spieren, gewrichten of pezen. In het begin wel verzuring gehad in de spieren bovenaan beide scheenbenen. Dat komt vaker voor, als ze wat minder getraind zijn. De oplossing is de voeten tijdens de gang naar voren iets minder op te tillen. Het lopen gaat, technisch gezien, iets minder netjes, maar daardoor trekt de verzuring wel weg.

Het schema voor vandaag:

  • 45 min in D1
  • 20 min in D2
Ik schat in dat ik iets minder in D2 heb gelopen, maar dat mag de pret niet drukken. Mijn voeten laten wel merken dat ze flink op hun lazer hebben gekregen, net als de spieren bij mijn schenen. Het meest positieve is dat ik sinds zaterdag geen last meer heb gehad van de achillespees. De totale afstand weet ik, dankzij Google Earth, wel precies: 15,1 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten